Кінофорум в «Експресі»

Автор: Йосиф Шнапс
10.10.2022;
1541;
Содержание:

На Арабатській Стрілці в пансіонаті «Експрес» з ЗО вересня по З жовтня відбувся VІ Міжнародний кінофестиваль «Кінокімерія», на якому було представлено 15О аматорських короткометражних фільмів з України, Австрії, Болгарії, Німеччини, Естонії, Росії, Хорватії, Швейцарії.

Зокрема, тільки Херсонщиною було надано 23 роботи, створені аматорами Каховки, Малої Олександрівки, Херсона. Це були стрічки, присвячені екологічним проблемам нашого регіону, кліпи, замальовки про видатних земляків. Як розповів директор фестивалю Євген Максимов, метою кінофоруму є відродження кіноаматорства в Україні, налагодження зв’язків з любителями кіно українських діаспор, згуртування талановитої молоді, для якої кіномистецтво – це засіб творчого втілення своєї життєвої позиції.

Цього року на фестиваль прибуло 98 учасників. Окрім перегляду конкурсних робіт та їх обговорення для кіноаматорів проводилися майстер-класи від кінооператора Київської Національної кіностудії ім. О.Довженка, викладача Київського Національного Університету культури Юрія Гармаша та кінорежисера Валерія Федосова (Москва).

Паралельно з «Кінокімерією» проходив ІV Всеукраїнській фотоконкурс «Кіно-2О11».

Олексій Голубков, керівник фотоклубу «Херсон», повідомив нам, що виставка робіт експонувалася в обласному центрі, в кіноконцертному залі «Ювілейний» Її основу складали роботи вихованців дитячих фотостудій Дніпропетровська, Кіровограда, Херсона, АР Крим. На світлинах аматорів показані сюжети з життя студій, кадри з фільмів, портрети відомих кінорежисерів, мальовничі пейзажі рідної природи.

Керівник дитячої фотостудії Віктор Бикодир упевнений, що такі виставки – не тільки свято, котре можна подарувати людям, але й необхідна частина у навчанні та удосконаленні майстерності фотографа.

Найкращими авторами фоторобіт, що взяли участь у фотоконкурсі «Кіно-2О11», були визнані Борис Матвєєв, Сергій Богатир, Ліза Жаркіх та Аліна Рассадіна.

На церемонії урочистого нагородження переможців кінофестивалю «Кінокімерія», крім офіційних нагород, які щорічно присуджуються призерам та лауреатам, для особливо талановитих кіноаматорів були започатковані спеціальні призи від Херсонського міського голови Володимира Сальдо та голови Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва.

Спеціальний приз керівника нашого району було присуджено дитячо-юнацькій кінофотостудії «Кінокімерія» (м. Херсон) за фільм «Фотоспалах», у якому відображено палке кохання молодих фотографів. Вручаючи нагороду переможцям, перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Євстратов зазначив, що генічани завжди раді приймати у себе і зарубіжних гостей, і талановиту молодь з усіх регіонів країни, яка прославляє нашу Батьківщину на мистецьких акціях міжнародного масштабу. А для нашого району такі творчі заходи є найкращою рекламою курортної зони Арабатської Стрілки. А.Євстратов щиро побажав кіноаматорам нових творчих злетів.

Приз за кращий однохвилинний фільм одержала стрічка режисера Михайла Земби «Одного ранку» з міста Дубно Рівненської області. Приз глядацьких симпатій виборола робота Максима Фирсенка «Поколение» Одеської кіностудії «Порто-Франкофільм».

Спецприз фестивалю «Кращий фільм, створений студентами інститутів» з врученням Золотої медалі, було присуджено Олені Потьомкіній з Києва за стрічку «Чистий».

Нагороду фестивалю за кращий задум та режисерське втілення життєстверджуючої теми «Будемо жити!» пам’яті українського актора й режисера Леоніда Бикова у фільмі, створеному дитячими аматорськими колективами, з врученням Золотої медалі присуджено фільму «Куюмджи» дитячої анімаційної студії «МАНюня» з Сімферополю (режисер Велиде Мамутова, керівник Зарема Хайрединова).

Головний приз фестивалю «За кращий фільм» було присуджено кіностудіі «Аматор» с. Славгород Дніпропетровської області за стрічку «Курочка ряба». Гран-прі з врученням Золотої медалі Міжнародної спілки кіно UNICA отримала режисер Світлана Федонюк (народна аматорська кіностудія «Волинь» з м. Луцьк) за стрічку «Ранок з Тіффані».

Створювали гарний настрій присутнім та вітали переможців фестивалю вокалістки Анастасія Скурихіна й Оксана Мирошниченко, танцівниці Наталя Кальницька і Дарина Попова, а також оркестр РБК під керівництвом Дмитра Шкроба.

Геннадій Пархоменко

Приазовская Правда №40 от 6 октября 2011

Комментарии

ТОП

Как правильно загорать
Как правильно загорать
Откуда берутся волны на море
Откуда берутся волны на море
Курорты, где мало русских
Курорты, где мало русских
Медузы на Арабатской стрелке: текущая ситуация
Медузы на Арабатской стрелке: текущая ситуация
📝 Похожие записи
Телевизор 4К: Открытие новых горизонтов в визуальных технологиях
Просмотров: 364
Искусство удовольствия: Пробки для бутылок и стаканы в Киеве – секреты наслаждения
Просмотров: 163
Женский футбол
Просмотров: 802
Как на ноутбуке включить Bluetooth
Просмотров: 255
Выбор стоматологической клиники в Киеве: основные критерии
Просмотров: 189
⛱️ Курорты
➡️ Седово
➡️ Арабатская стрелка
➡️ Солочин
➡️ коса Пересыпь
➡️ Кирилловка, Федотова коса
➡️ Берегово
Все курорты
🏃 Спорт
👦 Имена
🐶 Сколько лет живут собаки
🐈 Сколько лет живут коты
🔍 Популярные запросы: