Разумний Петро Федорович

Автор: Йосиф Шнапс
30.11.2022;
788;
Содержание:

Тяжка втрату понесла Генічеська районна організація Народної Партії – на 61-му році життя передчасно відійшов у Вічність її голова Разумний Петро Федорович.

Він народився в тяжкі, холодні і голодні повоєнні роки у м. Олексіївка Білгородської області в Росії, в робітничій сім’ї третьою дитиною. Батько був росіянин, мати – запорізька козачка. Тяжко жилося в ті роки. Не винятком була і їхня родина.

Та тяга до знань і дух романтики дають змогу Петру Федоровичу навчатися у Ленінградському вищому морському училищі, пройти сувору школу Північних морів, працюючи на різних посадах Мурманського морського пароплавства.

Холодні моря Арктики вимагають від моряків хоробрості, сміливості та витримки. Неодноразово йому доводилося ризикувати життям і одного разу під час шторму отримав тяжку травму. Та не той був характер – не здався, витримав. Перейшов на берег, очолив житлово-комунальний відділ Мурманської міської ради.

На той час уже мав життєвий досвід, допитливий розум та впертий характер, сміливість приймати неординарні рішення, вміння вчасно прийти на допомогу, дружити з людьми різних верств населення. На початку 80-х років отримана травма дає про себе знати, і лікарі радять переїхати на південь. Петро Федорович оселяється у Генічеську, де починає все з нуля.

Будує для своєї родини дім, створює підприємство, яке у 90-х роках налічувало понад 100 працюючих. І знову, уже в роки нашої незалежної України, це були важкі часи, і багато генічан вдячні Разумному П.Ф., що мали роботу і могли утримувати свої сім’ї.

Вони згадують уквітчану трояндами територію МБП «Гольфстрім», кафе, де були смачні обіди, поїздки з колективом на берег Азовського моря, веселі свята. Та опікуватися одним колективом йому було замало. Керуючись бажанням всебічно допомагати жителям міста та району у вирішенні нагальних питань життєдіяльності, у 2002 році Разумний П.Ф. за підтримки виборців став депутатом обласної ради. Виборці виявили довіру й у 2006 році.

Так Петро Федорович став депутатом IV та V скликань Херсонської обласної ради. У четвертому скликанні працював у постійній комісії обласної ради з питань гуманітарної політики, гласності та зв’язків з громадськими організаціями. Тримав на контролі розвиток освіти, культури, спорту. Намагався конкретними справами допомогты мешканцям району, турбувався про підростаюче покоління. Запровадив стипендію за підсумками семестру кращому учню та кращому вчителю Новодмитрівської школи. Надавав допомогу дітям з малозабезпечених родин для здобуття гідної освіти за здібностями.

Уболіваючи за стан охорони навколишнього природного середовища Херсонщини, в обласній раді п’ятого скликання виявив бажання працювати у відповідній постійній комісії.

Поліпшення екологічного стану та зменшення техногенного навантаження в Херсонській області, ефективне використання природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, визначення фінансування природо-охоронних об’єктів з фонду охорони навколишнього природного середовища обласного бюджету, хід виконання екологічних програм – це широке коло питань, над якими він працював. Незважаючи на те, що був інвалідом ІІ групи, жодного разу не пропустив засідання постійної комісії, робочої групи з підготовки сесій або сесій обласної ради.

Чимало депутатських запитів стосовно розв’язання питань екології та освітянської галузі, вирішення інших проблем мешканців Генічеського району озвучував на сесіях, надсилав для розгляду відповідним службам та управлінням обласної адміністрації, в правоохоронні органи. З пропозиціями та критичними зауваженнями виступав на сесіях.

Разумний П.Ф. багато років був членом виконкому Генічеської міської ради, очолював Спілку промисловців та підприємців Генічеського району. Та найбільше розкрились його організаторські здібності, творчий підхід до вирішення кожного питання, вимогливість до себе та до тих, хто стоїть поруч, у політичній роботі. Незмінно з 2005 року він очолював Генічеську районну організацію Народної Партії, був членом виконкому Херсонської регіональної організації Народної Партії, очолював депутатську фракцію Народної Партії в Херсонській обласній раді, був делегатом багатьох з’їздів партії. Неодноразово був нагороджений Почесними грамотами обласної, районної та міської рад.

Раптово обірвалося життя справжнього патріота України та рідного краю, мудрого керівника і надійного товариша, дбайливого господаря та зразкового сім’янина, люблячого батька і турботливого сина та брата.

У ці скорботні дні ми висловлюємо щирі співчуття матері, дружині, сину, брату, сестрам Петра Федоровича та поділяємо біль непоправної втрати рідних і близьких покійного.

Добрий спомин про Петра Федоровича назавжди залишиться в наших сумуючих серцях.

Жицький В.П., Каченюк М.В., Харламов А.О., Масюк Т.П., Федоренко Г.С., Макарова Н.О., Пуляєв Л.Ф., Пуляєв Р.Л., Піднебесна А.П., Скобля А.М., Ніколенко М.В., Скляренко І.В., Примачко О.Г., Стрюков О.С., Шестак І.В., Мимриков А.А.

Приазовская Правда №9 3 марта 2011

Комментарии

ТОП

Как правильно загорать
Как правильно загорать
Откуда берутся волны на море
Откуда берутся волны на море
Курорты, где мало русских
Курорты, где мало русских
Медузы на Арабатской стрелке: текущая ситуация
Медузы на Арабатской стрелке: текущая ситуация
📝 Похожие записи
Бюджет района перевыполнен, преступность растет, а милиционеров не хватает
Просмотров: 797
BioEnergyBank: все о поставщике топливных пеллет
Просмотров: 336
Коптильня для горячего копчения — важные нюансы
Просмотров: 185
Рисунки для военных
Просмотров: 4414
Лука: значение имени, происхождение, судьба ребенка, День ангела
Просмотров: 143
⛱️ Курорты
➡️ Турья Пасека
➡️ Белоберезка
➡️ Яблуница
➡️ Татаров
➡️ Межгорье
➡️ Лазещина
Все курорты
🏃 Спорт
👦 Имена
🐶 Сколько лет живут собаки
🐈 Сколько лет живут коты
🔍 Популярные запросы: