Про роботу райдержадміністрації у 2010 році

Автор: Йосиф Шнапс
13.09.2023;
1089;
Содержание:

Досить довго складним залишався стан справ у транспортній галузі, яка довгі роки зазнавала фінансових труднощів. Проведена у районі робота дозволила залучити достатньо потужного автоперевізника, який забезпечив маршрутне сполучення за 21 напрямками у районі та функціонування 60 рейсів. Підприємство має автопарк, що відповідає сучасним вимогам і налічує 46 автобусів.

Відбулися зміни у структурі суб’єктів господарювання і будівельної галузі.

Значна частина робіт виконувалася приватними підприємцями з незначним обсягом. Кризові явища позначились на обсягах будівництва та призвели до їх скорочення.

Районною державною адміністрацією постійно вживаються заходи щодо реалізації державної політики у сфері соціально-трудових відносин та соціального партнерства. 2010 року досягнуто стабільності ринку праці. Рівень фіксованого безробіття коливався протягом року від 0,4% у літній період до 1,4 на кінець року.

За сприяння служби зайнятості у минулому році працевлаштовані 1020 осіб, виплачено 1,9 млн. грн. допомоги по безробіттю. 30 безробітним надано одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності. 307 осіб отримали профорієнтаційні послуги.

Створено 1671 нове робоче місце, що більше встановленого річного завдання на 46,3%.

Стабільно підвищувалась заробітна плата працівників району. Середня зарплатня, нарахована на одного штатного працівника, становила 1575 гривень, що дорівнює 93,5% до середнього рівня по області, і зросла на 20,8 % відповідно до показника попереднього року.

Встановлено постійний контроль за станом погашення заборгованості із виплати заробітної плати, найбільша питома вага якої (98,3%) виникла на підприємствах-банктрутах. Протягом року вдалося ліквідувати заборгованість на шести економічно активних підприємствах району.

Значна увага приділялась вирішенню проблем малозабезпечених сімей, сімей з дітьми, інвалідів, пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, значно збільшився рівень державної підтримки незахищених верств населення.

Управлінням праці та соціального захисту населення постійно опрацьовується інформація банку даних за всіма категоріями громадян, що потребують соціальної грошової допомоги та мають право на отримання пільг. На обліку перебуває 13553 особи, які мають право на пільги, у тому числі 2725 ветеранів війни.

За призначенням житлової субсидії звернулося 3823 особи, або 22% від загальної кількості сімей району. Призначено субсидій на придбання скрапленого газу та твердого палива на суму 1,2 млн. грн., на оплату житловокомунальних послуг – 0,3 млн. грн.

Загальна сума нарахувань для виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам становила 36,6 млн.грн.

Охоплені увагою з боку районної соціальної служби інваліди Великої Вітчизняної війни, ті, що мають статус інвалідів Великої Вітчизняної та учасників бойових дій різних періодів, яким виповнилось 80 років і більше; особи, які опинились у скрутній життєвій екстремальній ситуації; жінки, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня»; діти-інваліди. Надаються соціальні послуги 542 одиноким непрацездатним громадянам, які цього потребують.

На базі Стрілківської сільської лікарні працює стаціонарне відділення для постійного проживання непрацездатних громадян похилого віку та інвалідів, де забезпечено проживання 11 осіб.

68 ветеранів війни відпочили у оздоровчих закладах Арабатської Стрілки.

Все більшого значення для розвитку району набуває рекреаційна зона, зокрема Арабатська Стрілка. Її розвиток істотним чином впливає на такі сектори економіки як транспорт, торгівля, зв’язок, будівництво, сільське господарство та розглядається як один з найбільш перспективних напрямків поліпшення стану справ в економіці району в цілому.

Аналіз надходжень до бюджетів усіх рівнів від оздоровчих установ показав, що спостерігається тенденція їх росту. У 2010 році від цих підприємств надійшло податків та інших обов’язкових платежів 9,9 млн. грн., що більше показника 2009 року на 14%, або на 1,2 млн. грн. До місцевих бюджетів надійшло від підприємств цієї сфери 7,3 млн. грн.

Приазовская Правда №2 13 января 2011

Комментарии

ТОП

Как правильно загорать
Как правильно загорать
Откуда берутся волны на море
Откуда берутся волны на море
Курорты, где мало русских
Курорты, где мало русских
Медузы на Арабатской стрелке: текущая ситуация
Медузы на Арабатской стрелке: текущая ситуация
📝 Похожие записи
Главное – ответственность людей за порученное дело
Просмотров: 730
Чудо из бамбуковой циновки
Просмотров: 243
Как отбелить тюль
Просмотров: 334
Новости спорта
Просмотров: 1025
Кредит и рассрочка — в чем разница
Просмотров: 602
⛱️ Курорты
➡️ Приморск
➡️ Виноградов
➡️ Свалява
➡️ Драгобрат
➡️ Берегово
➡️ Трускавец
Все курорты
🏃 Спорт
👦 Имена
🐶 Сколько лет живут собаки
🐈 Сколько лет живут коты
🔍 Популярные запросы: