5 правил ефективного нетворкінгу для сучасного підприємця

5 правил ефективного нетворкінгу для сучасного підприємця
Автор: Йосиф Шнапс
15.10.2024;
124;
Зміст:

Нетворкінг — це процес встановлення взаємозв’язків між людьми з метою обміну інформацією та досвідом, а також задля розв’язання завдань бізнесу та саморозвитку. Простими словами, це, наприклад, знайомство зі спеціалістами на тематичній вечірці для їх подальшого наймання та пошук партнерів для ведення бізнесу на конференціях. Разом зі Школою бізнесу Нової пошти ділимось правилами, які допоможуть успішно налагодити зв’язки та досягти власних цілей.

1. Будьте собою

Не варто зі шкіри пнутися, щоб справити на співрозмовника позитивне перше враження. Будьте щирими й справжніми, адже саме так вас запам’ятають. Заготовлені фрази та монологи, надмірна комплементарність та ідеальність — те, з чого починають майже всі підприємці, що шукають корисних знайомств, але таких людей через постійний наплив охочих співрозмовники майже не слухають та не запам’ятовують. 

Жартуйте, смійтесь, показуйте емоції та просто будьте собою, адже ви унікальні.

2. Допомагайте безкорисно

Щоб покращити свою репутацію та вирости в очах інших людей, пропонуйте допомогу, не очікуючи нічого на заміну. Наприклад, це може бути написання короткого тексту, знайомство співрозмовника з потрібними людьми, а також надання контакту постачальника. Важливо й не переборщити, щоб не здобути репутацію людини, яка робить все безоплатно й ніколи не відмовляє. Надавайте ту допомогу, яка ні вам не зашкодить, ні часу вашого багато не вимагатиме.

«Насамперед подумайте, чим ви будете корисні співрозмовнику. Пам’ятайте, що нетворкінг на старті — це не про вас, а про партнера, з яким ви спілкуєтеся» — такої думки дотримується Гіл Петерсіл, експерт з нетворкінгу.

3. Слухайте та прислухайтесь

Ще одна помилка багатьох — багато говорити про себе та чекати моменту, коли співрозмовник договорить, щоб знову почати щось розповідати. Активне слухання дозволить й краще людину зрозуміти, й продемонструвати зацікавленість, й отримати більше часу для обмірковування наступних своїх фраз. Експерти радять ненароком згадувати факти або деталі, про які говорив співрозмовник, щоб таким чином продемонструвати, що ви його/її уважно слухали.

4. Просіть поради

Ще один спосіб покращення своєї репутації та формування позитивного враження — прохання поради чи незначної допомоги. Як це працює? Річ у тім, що людина, чиєї поради ви просите, таким чином зрозуміє, що її думка значуща для вас, а також що ви вбачаєте його/її експертом в ніші. Спитайте, наприклад, як мотивувати команду або ж як заповнити документи, й наголосіть, що саме вашого співрозмовника вам представляли як досвідченого в цих питаннях. Люди, згідно з численними твердженнями психологів, охоче спілкуються саме з тими, хто їх поважає та цінує, а також активно демонструє свою симпатію. 

5. Підтримуйте контакт

Успішно познайомились та обмінялись контактами з людьми? Далі важливо підтримувати зв’язок і періодично нагадувати про себе, навіть якщо допомога або порада людини поки не потрібна. Вітайте людей зі святами в соцмережах, телефонуйте, коли знаходитесь поруч з їх місцем роботи, та пропонуйте випити кави, або ж запрошуйте цікавих вам осіб на спільні івенти. Якщо ж звертатись до людини лише задля отримання чогось, складеться враження, ніби ви користуєтесь цим знайомством і не зацікавлені в людині як такій.

Коментарі

🔥 ТОП

Малюнки для військових
Малюнки для військових
Фауна Карпат
Фауна Карпат
Як спілкуватися з дівчиною в Інтернеті
Як спілкуватися з дівчиною в Інтернеті
Цитати з українських пісень для Instagram
Цитати з українських пісень для Instagram

👀 Зараз читають

📝 Схожі записи
5 правил ефективного нетворкінгу для сучасного підприємця
Переглядів: 124
Малюнок торта олівцем для дітей: покрокова інструкція
Переглядів: 111
10 рецептів салату з курячих сердечок
Переглядів: 160
Вибір тактичних окулярів: як знайти ідеальну пару для своїх потреб
Переглядів: 149
Все про поняття “екосистема” простими словами
Переглядів: 108
⛱️ Курорти
➡️ Синяк
➡️ Трускавець
➡️ Тур'я Пасіка
➡️ Свалява
➡️ Путила
➡️ Кирилівка
Всі курорти
🏃 Спорт
👦 Імена
🐶 Скільки років живуть собаки
🐈 Скільки років живуть коти
🔍 Популярні запити: