Села різні – питання однакові

Автор: Йосиф Шнапс
17.11.2022;
428;
Зміст:

У вівторок мешканці району ставили запитання заступнику голови райдержадміністрації В.М.Остапчуку. «Гаряча» лінія була справді гарячою. Проблем порушувалося багато, але всі вони здебільшого стосувалися благоустрою – освітлення, доріг, водопостачання.

Генічани скаржилися Володимиру Михайловичу на те, що вулицею Курасова перегоріли лампи зовнішнього освітлення, і тепер удома ввечері занурені в темряву. Невже немає відповідальних за такі дрібниці служб? – резонно питали городяни.

Дзвонили також жителі провулків Ушакова та Воровського. Газифікація в цих районах міста давно завершена, але ями та канави досі ніхто не розрівняв, не впорядкував тротуари. Люди змушені ходити як мінним полем, ризикуючи або зламати ноги, або потрапити під машини, які теж намагаються об’їжджати розкидані ділянки доріг.

Жителя с. Щасливцеве гр-на С. хвилювала подальша доля солезавода. Куди поділося обладнання підприємства? Хто розікрав залізничні колії до заводу? Коли розпочнуть роботу інвестори, які обіцяють запровадити нові технології вирощування солі?

Було ще кілька телефонних дзвінків із цього ж села. Люди намагалися з’ясувати, як довго ще не висвітлюватиметься центральна вулиця Щасливцеве. В.Остапчук запевнив, що до травня питання вирішиться.

Запитували мешканці цієї сільради і про те, коли з’явиться вода та опалення у місцевому ФАПі, коли запрацює новий фельдшерсько-акушерський пункт? Раніше медицина району, що нарікали, отримувала достатнє фінансування, щось робилося, реконструювалося. Зараз все заморозилося, будівництво не ведеться, а отримувати медичну допомогу хочеться в затишних, теплих кабінетах із сучасним обладнанням.

«Раніше наше селище було зразковим, — поскаржилися мешканці села Приозерне. – А тепер він схожий на звалище.

Звалище поряд із дитячим садком, звалище в центрі, звалище біля житлових будинків». Питання це, звичайно, потрібно ставити передусім голові сільради та місцевим депутатам, але Володимир Михайлович пообіцяв зі свого боку розібратися у проблемах благоустрою Приозерного.

Жителі вул. Гагаріна у с. Щасливцево попросили В.Остапчука сприяти у підведенні до новобудов води та світла. Будинки людям дозволили будувати на виділених ділянках, а про комунікації ніхто не подумав.

Пенсіонери із с. Павлівка поскаржилися, що «Агроспівдружність», що орендує у них землю, платить за паї дуже мало. Про те, які виплати мають бути, та про їхню перспективу на цей рік мешканці просили дати відповідь через газету.

Рада ветеранів Чонгарської сільради цікавилася, чому припинено безкоштовну приватизацію земельних ділянок. Процес не припинено, пояснив В.Остапчук, а припинено через відсутність фінансування.

Літні люди, які дзвонили на пряму лінію, дуже часто ставили питання, чи виплачуватимуть субсидії на вугілля та газ. Будуть, запевнив Володимир Михайлович, але поки що не визначено механізму їх виплат.

Надійшли скарги від пенсіонерів та на протиправні дії перевізників, які беруть гроші за проїзд в автобусах з осіб пільгових категорій. У цьому питанні розібратися доручено І.Єршову, начальнику управління праці та соцзахисту населення.

А ось генічанин С. порушив питання, яке цікавить як городян, так і жителів Арабатської Стрілки. Чи вплине землетрус у Японії на інвестиції, спрямовані на розвиток курортної зони району? Адже з країною Вранішнього Сонця ми пов’язували грандіозні плани щодо впровадження нових технологій, масштабні вкладення капіталів очікувалися на будівництво клініки відновного лікування, а як же тепер? Що відповісти на це запитання? Час покаже.

Богдана Романова

Приазовська Правда №13 31 березня 2011

Коментарі

ТОП

Як правильно засмагати
Як правильно засмагати
Звідки беруться хвилі на морі
Звідки беруться хвилі на морі
Курорти, де мало росіян
Курорти, де мало росіян
Медузи на Арабатській стрілці: поточна ситуація
Медузи на Арабатській стрілці: поточна ситуація
📝 Схожі записи
Причини появи Акне (вугрева хвороба)
Переглядів: 208
Чи варто ставити на кузов автівки бронеплівку?
Переглядів: 193
Стрижка каскад на довге волосся: ідеї, фото, поради
Переглядів: 455
14 років весілля привітання – привітання на агатове весілля – 35 прекрасних привітань
Переглядів: 405
Скільки собака може відходити від наркозу
Переглядів: 515
⛱️ Курорти
➡️ Поляниця
➡️ Міжгір'я
➡️ Криворівня
➡️ Генічеськ
➡️ Білоберізка
➡️ Яблунів
Всі курорти
🏃 Спорт
👦 Імена
🐶 Скільки років живуть собаки
🐈 Скільки років живуть коти
🔍 Популярні запити: