Головне – відповідальність людей за доручену справу

Автор: Йосиф Шнапс
10.11.2022;
582;
Зміст:

Серед бюджетонаповнюючих підприємств району одне з провідних місць належить Генійській райспоживспілці. Порівняно з іншими районами області генічани зуміли зберегти торговельну мережу, а це 36 магазинів, вісім підприємств громадського харчування, хлібозавод, два ринки. Колектив РПС, який має стабільний заробіток та соціальні гарантії, становить 121 особу.

Широкий ассортимент в магазине №49 Новоалексеевского ТРО Генического райпотребсоюза

Чотирнадцятий рік головою правління незмінно обирається Валерій Георгійович Поляков. При ньому збиткове підприємство вийшло з кризи, було укріплено мережу магазинів, за результатами щорічних обласних оглядів-конкурсів на кращу підготовку підприємств системи до роботи у весняно-літній період, ініціатором проведення яких були генічани, Генійській райспоживспілці дев’ять разів присуджувалося перше місце. Як працює підприємство сьогодні, розповів його керівник В.Г.Поляков

— З якими труднощами доводиться мати справу на сучасному етапі?

— Райспоживспілка сьогодні – велике розкидане господарство від Стрілкового до Велетнівки, тільки на об’їзд якого буде потрібно два-три дні. Усі торгові точки розташовані у сільській місцевості, де дуже жорстку конкуренцію їм становлять приватні магазини. Функціонує Партизанський хлібозавод, що випускає конкурентоспроможну продукцію, де працюють дванадцять чоловік.

— Чи не простіше користуватись послугами міського хлібозаводу?

— Міському хлібозаводу невигідно доставляти продукцію до віддалених сіл, на кшталт М.Мир, М.Іванівка, Нової Праці, де в день продається п’ять-шість буханців хліба та пара булочок. Звичайно, великого прибутку завод не приносить, це скоріше соціальне питання – не можна залишати людей без роботи.

— Благодійність не повинна бути собі на збиток…

— Це не благодійність, нарівні із хлібом купуються й супутні товари. У кожному магазині є куточок непродовольчої групи: засоби особистої гігієни, господарські товари. Це предмет постійного контролю нашого боку.

— Валерію Георгійовичу, скільки становить товарообіг у Генічну райспоживспілку?

— Щорічно загальний товарообіг зростає: якщо у 2010 році він становив 13676,5 тис. грн., то минулого вже 15616,6 тис. грн. Це стосується й усіх основних показників господарсько-фінансової діяльності нашої райспоживспілки: громадського харчування, заготівель, виробництва, ринкових послуг.

— З якими проблемами стикаються ваші торгові працівники?

— Головна проблема одна – відсутність зростання купівельної спроможності у населення, що позначається на отриманні прибутку, звідси складно спрогнозувати, скільки завезти товарів, які мають обмежений термін придатності.

— З ким співпрацює райспоживспілка щодо постачання товарів?

— Своїми силами ми завозимо лише 10% товарів, решта – наші постачальники з довколишніх міст, яких налічується близько 60. Продукція завозиться згідно з заявками продавців з урахуванням попиту покупців і, що для нас важливо, зі значними відстрочками платежів.

— Валерію Георгійовичу, за рахунок чого проводяться ремонти, купуються основні засоби?

— Незважаючи на вплив економічної кризи, продовжується робота з естетичного оформлення та оновлення фасадів, інтер’єрів, благоустрою прилеглих територій, оновлення реклами, модернізації об’єктів. Поточні та капітальні ремонти проводяться щорічно, для чого задіяні кошти як від прибутку, так і пайовиків. Усі рішення приймаємо колективно, на правліннях та загальних зборах пайовиків. Недарма за це райспоживспілку називають «великим уламком соціалізму». За останні три роки на ремонт було витрачено 1106,9 тис. грн. Сьогодні всі магазини та об’єкти громадського харчування оснащені сучасним торговим обладнанням, кондиціонерами, холодильними камерами, мають проточну холодну та гарячу воду.

— Енергонасичене обладнання обходиться, мабуть, недешево?

— У літню пору платимо за електроенергію до 60 тис. грн. в місяць.

— Завдяки чому колективу райспоживспілки вдається займати перші місця за результатами обласного огляду-конкурсу на найкращу підготовку підприємств до роботи у літній період?

— Головне – відповідальність людей за доручену справу. Ми розуміємо, що саме у літній період є можливість максимально заробити, збільшити роздрібний та заготівельний товарообіг, надати більше ринкових послуг. Тому відкриття сезону передує важливий підготовчий період, що включає впорядкування прилеглої території, створення привабливого інтер’єру, додаткових зручностей для споживачів, формування збалансованого асортименту товарів, удосконалення системи. У літній період додатково відкриваються чотири підприємства громадського харчування та три магазини, залучається 15-16 осіб обслуговуючого персоналу. До літнього сезону проводиться ґрунтовна підготовка, витрачаються значні кошти. Також зазначу, що неодноразово на базі нашої райспоживспілки проводилися базові семінари. Делегації з Одеської, Миколаївської, Херсонської областей знайомилися з методами нашої роботи та брали їх за основу своєї діяльності.

— Кого можете назвати із найкращих працівників системи Генічної райспоживспілки?

— Заслужено найкращими вважаються О.П.Романенко – продавець магазину № 77 (Партизани), Л.І.Соболь – продавець магазину № 93 (Догмарово), Т.В.Полякова – директор салону краси «Фея» (Геничеськ), Є.В. н. Галицька – продавець магазину №70 (Атамань), С.І.Байрамов – продавець магазину №49 (Новоолексіївка), Є.М. Далинчук – продавець магазину № 25 (Щасливцеве), Л.В.Гнатко – продавець магазину № 32 (Петрівка), О.С. Шапошникова – буфетниця кафе № 9 (Новогригорівка). Людям приємна увага. У нас досі збереглися Дошка Пошани, Книга Пошани, куди заносяться імена найкращих із найкращих.

— Дякую за інтерв’ю Валерію Георгійовичу, успіхів у роботі Вам та вашому колективу.

Геннадій Пархоменко

Приазовська Правда від 19 січня 2012 року №3

Коментарі

ТОП

Як правильно засмагати
Як правильно засмагати
Звідки беруться хвилі на морі
Звідки беруться хвилі на морі
Курорти, де мало росіян
Курорти, де мало росіян
Медузи на Арабатській стрілці: поточна ситуація
Медузи на Арабатській стрілці: поточна ситуація
📝 Схожі записи
60 чоловічих імен на літеру Б
Переглядів: 261
Як підібрати меблі згідно з напрямком стилю інтер’єру
Переглядів: 430
Молочна кислота у мʼязах: Вплив, процеси та переваги
Переглядів: 514
Як зрозуміти, що болять нирки
Переглядів: 283
Скільки ребер у чоловіків та жінок
Переглядів: 89
⛱️ Курорти
➡️ Татарів
➡️ Сколе
➡️ Рахів
➡️ Коломия
➡️ Тур'я Пасіка
➡️ коса Пересип
Всі курорти
🏃 Спорт
👦 Імена
🐶 Скільки років живуть собаки
🐈 Скільки років живуть коти
🔍 Популярні запити: