О.Семейко: До літа 2011 року ви Генічеськ не впізнаєте

Автор: Йосиф Шнапс
18.11.2022;
511;
Зміст:

Партія СПАС висунула кандидатом на посаду мера міста О.Семейка. Про те, якою він бачить свою роботу на цій посаді, Олександр Васильович розповів журналістам.

— Відразу хочу наголосити, що я йду на вибори не як політик. Для мене головною була й залишається господарська діяльність. Я – корінний генічанин, мій батько все життя пропрацював водієм у нинішньому КП «Азовкомунсервіс». Тому бажання зробити місто чистим щеплено батьками з дитинства.

Тому як депутат міської ради взявся за наведення ладу на сходах по вул. Махарадзе, що на узвозі до пляжу. Вона досі перебуває у власності міста, але вже кілька років дбаю про неї я: штукатурка, освітлення, прибирання. У результаті за 6 років сходи перетворилися з усіма забутого місця на візитну картку міста, на якій із задоволенням фотографуються гості Генічеська.

Не міг залишитись байдужим і до стану міського пляжу. Донедавна ніхто з його колишніх директорів не зміг поставити паркан, що відокремлює зону відпочинку від проїжджої частини. Довелося заради зручності відпочиваючих взяти ці витрати на себе — зараз огорожу встановлено.

Під свою опіку взяв я ще одну курортну зону – узвіз Суворова. На початку літа, коли ми проводили там роботи, до нас вийшла жінка похилого віку. Насамперед запитала, скільки вона винна за покіс трави. Коли ж зрозуміла, що робимо ми це на благо міста, безкоштовно розплакалася. Люди давно забули, що благоустрій міста можна дбати безоплатно.

— Олександре Васильовичу, найчастіше генічани поняття не мають, хто представляє їхню вулицю, квартал у міській раді. На якій ділянці ви обиралися?

— Прикладом депутатської діяльності для мене був і залишається Василь Євгенович Дубич. Я поважаю цю людину за те, що вона протягом своєї каденції захищала та відстоювала інтереси свого рідного підприємства, її робітників, голосувала проти підвищення тарифів на проїзд тощо.

Вітаю практику, коли в депутати підприємства висували своїх заслужених людей, вірячи, що вони працюватимуть на благо колективу та всієї громади.

Багато чого мене навчив досвід моїх попередників – депутатів із вулиці Зеленої. М.Доля, наприклад, домігся, щоб вулицю заасфальтували. С.Парнюк доклав чимало сил, щоби на вулиці з’явився газ.

Я, наслідуючи приклад старших товаришів, дбаю про ямковий ремонт вулиці, озеленення, освітлення. Кожен з нас зробив свій внесок, щоб Зелена стала однією з найкращих вулиць Генічеська. Я, наприклад, взяв він всю рутинну роботу. Спостерігаю, щоб моя ділянка була чистою, узяв під контроль зміст вуличних ліхтарів.

— Провулок Калініна також знаходиться під Вашим крилом?

— Так. Але я не всесильний, багато залежить від єдності всього депутатського корпусу. На сесії міськради я неодноразово порушував питання про грейдування дороги в провулку. Але ж кошти на це виділяє не особисто депутат Семейко, а весь депутатський корпус. Мер у цьому питанні також має право голосу.

Знову ж таки, переконаний, що керівник міської ради має бути поза політикою. Це господарник, якого турбує стан справ на кожному комунальному підприємстві, на кожній вулиці міста.

Скажіть, справжній господар ляже спати, якщо в його будинку розбите вікно чи немає води, щоб діти вмилися? Так і міський голова. Про ввірене йому господарство він має дбати 24 години на добу.

Не хочу образити нікого з колишніх мерів та кандидатів на цю посаду, але за людину кажуть його справи. За чотири з половиною роки своєї депутатської діяльності я з головою поринув у життя та проблеми Генічеська. А очолюючи земельну комісію, зміг на власні очі переконатися в тому, чим має місто і чого йому бракує.

— І чого ж, на Вашу думку, не вистачає Геніческу?

— Відразу відповім двірників. Прибирання всієї території міста поклали на плечі трьох (!) Чоловік. Пляж, наприклад, прибирають 18! І тобто нарікання від людей.

Якщо стану мером, насамперед збільшу штат прибиральників. Подбай про якість подвірного прибирання. Повірте, до наступного курортного сезону ви не дізнаєтесь Генічеськ! Це буде справді перлина біля моря.

Мене дуже обурювало цього літа, що машини міського комунального підприємства вивозять сміття зі Стрілки, а Генічеськ потопає у звалищах. Хіба так робить справжній господар? Але керівники комунальних підприємств не винні, що так побудовано їхню роботу. Відповідальність за це несе той, хто координує їхню діяльність, тобто мер.

До обов’язків керівника міськради входить контроль за роботою комунальних підприємств, їхньою фінансовою діяльністю. А якщо на сесіях обговорювати, чому не горять ліхтарі на вулицях, далі розмов нічого не робити… Хіба це підхід до справи?

Або взяти проблему водопроводу. Йому вже понад півстоліття, сіті зношені, відновленню не підлягають. Тому треба постаратися залучити до міста інвестиції, зацікавити Київ у вирішенні водного питання.

Я як кандидат у мери готовий не тільки виносити на всенародне обговорення свою роботу, а й визнавати помилки, вчасно їх виправляти. Одним словом, працювати відкрито для людей. Хочу відродити народні сходки, на яких думку зможе висловити кожен генічанин, проводити чисті четверги, суботники. Жити містом та для міста.

А ще я ніколи не допущу банкрутства комунальних підприємств, їхньої передачі у приватні руки.

— Олександре Васильовичу, Вас генічани знають як спонсора багатьох заходів, мецената і просто доброї людини. Про багатьох дбаєте?

— Протягом багатьох років я тісно співпрацюю із Товариством Червоного Хреста, надаю посильну матеріальну допомогу хворим на туберкульоз. Під моєю опікою є кілька інвалідів, дбаю про них уже 8 років. Завжди трепетне ставлення відчуваю до ветеранів Великої Вітчизняної війни: вже кілька років шеф дев’яти солдатів ВВВ.

А як, скажіть, не приділити увагу підростаючому поколінню, особливо спортсменам? Спонсую фестиваль «Рибальська удача» вже чотири роки. Надаю посильну допомогу у проведенні кубків та змагань з пляжного футболу, гандболу, волейболу, у традиційному запливі інвалідів тощо.

Дуже пишаюся тим, що мені випала честь спонсорувати участь у виставках та змаганнях нашого генічного голубівника Станіслава Андрійовича Парнюка.

— Ваша передвиборча програма має пункт про житлове будівництво. Це справді реально – будівництво житла у Генічеську?

— Думаю так. У місті виділено земельні ділянки під будівництво, розташовані в мікрорайоні, в районі вулиці 40 років Перемоги. Зводити будинки було довірено будівельним фірмам із Каховки та Херсона. Але вони не виконали своїх обіцянок, виявилися підприємствами-одноденками. Внаслідок цього ділянки вилучили у землі запасу. Своїм обов’язком вважаю чітко контролювати це питання і не допускати сумнівних фірм на ринок житла у місті.

— Багатьох цікавить, чому балотуєтесь у мери від партії СПАС?

— Це єдина політична партія, яка народилася у нашому місті і потім охопила майже всю Україну. Інші партії, навпаки, прийшли до Генічеська зі столиці. Щоб зрозуміти сутність Соціал-Патріотичної Асамблеї Слов’ян, треба відкинути забобони та оцінити її конкретні справи.

По-перше, ми змогли відстояти наші портові крани. Пам’ятаєте гасло «Кирпа, буд автобани, віддай нам портові крани»? Нехай зараз техніка стоїть у порту без роботи, але крани залишилися в Генічеську. СПАС захищав права таксистів, коли їх змушували встановлювати лічильники в машинах.

Ця партія постійно приходить на допомогу рибалкам та людям, які торгують рибою. У її послужному списку і те, що партійці домоглися отримання квот на вилов риби в Утлюцькому лимані, коли була заборонена лов мережами. Мені рибальське ремесло близько, я розпочинав свою трудову діяльність із нього, і зараз маю невеликий флот. Генічеськ живе та годується за рахунок моря. То чому ми маємо поступатися комусь своїми законними правами?

Я ось навіть увімкнув у свою передвиборчу програму встановлення в Генічеську пам’ятника рибалкам.

Подібна архітектурна споруда є у кожному приморському місті. І тільки Генічеськ досі не доклав сил до увічнення нелегкої праці рибалок.

— Що ще Ви маєте намір зробити на благо міста, чого немає у програмах інших кандидатів?

— Пам’ятаєте, якою популярністю користувався телеканал «Візит», як ми всі чекали на його передачі, вітання, репортажі? Відродити місцеве мовлення я хотів би на базі міської ради. Досягти частот, ефірного часу. Кожен городянин має право знати, що відбувається у його рідному місті. І я докладу до цього всі сили.

Маю намір організовувати та проводити спортивні турніри на кубок та призи мера.

Упорядкувати набережну, завершити будівництво дренажних систем, висвітлити місто за допомогою енергозберігаючих технологій.

Але моя програма, хоч би якою чіткою вона була, не буде успішною без підтримки виборців. Я не політик, я – господарник. І вважаю, що гасла нічого не означають, якщо не втілити їх у життя разом із вами, дорогі генічани.

ПП №42 від 21 жовтня 2010

Коментарі

ТОП

Як правильно засмагати
Як правильно засмагати
Звідки беруться хвилі на морі
Звідки беруться хвилі на морі
Курорти, де мало росіян
Курорти, де мало росіян
Медузи на Арабатській стрілці: поточна ситуація
Медузи на Арабатській стрілці: поточна ситуація
📝 Схожі записи
Модні тренди 2023 року
Переглядів: 672
Принц Саудівської Аравії у Генічеському районі
Переглядів: 524
Який найкращий матеріал ремінця для Apple Watch?
Переглядів: 175
Костянтин Трембовецький: біографія, особисте життя
Переглядів: 212
Скільки років живе бультер’єр
Переглядів: 313
⛱️ Курорти
➡️ Верховина
➡️ Ізки
➡️ Воловець
➡️ Бердянськ
➡️ Синевирська Поляна
➡️ Степок
Всі курорти
🏃 Спорт
👦 Імена
🐶 Скільки років живуть собаки
🐈 Скільки років живуть коти
🔍 Популярні запити: